Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A legjobb II. Világháborús PC játékok.

~

Friss topikok

IndaFotó képek

Látogatók

Google PageRank

Téli látogatás + fényképek.

2009.01.25. 11:13 :: Szöszi_Attila

Az enyhe idő miatt ideálisnak tűnt egy gyors látogatás a méhekhez. +7 C volt a hőmérséklet, ködös, esős, sáros minden. A cél az volt, hogy leszűkítsük azokat a családokat, amelyeket kihagytunk korábban. Ehhez a művelethez jelenleg vastag papírt használunk 2 rétegben. A szűkítés annyit jelent, hogy amikor a méhek telelőfürtbe húzódnak a kaptárnak csak egy kisebb részét használják, ezért érdemes a nem használt részt elszigetelni a hatékonyabb "fűtés" miatt.
Sajnos ismét szembesülni kellett egy hibával. A kaptár röpnyílását is ugyan azon okokból szűkíteni szoktuk. Jó megoldásnak tűnt erre a műanyag (még anno a szép piros műanyagból készült "IGEN MSZP" táblákból vagdaltuk ki a szűkítőket, amit a villanyoszlopokról szedtünk le - höhö).


 Mondhatnánk MSZPsen, hogy elkúrtuk. A rágcsálóknak nem jelentett problémát elmajszolni a műanyagot. A legjobb megoldást az alábbi képeken láthatjátok:

 

  Mi készítettük a kaptárt, erről egy másik bejegyzés mesél majd. Ami itt lényeges, a röpnyílás. Láthatjátok hogy egy egyszerű deszkalap aminek az oldalára rá van szegelve egy vaspálca ami túlnyúlik a deszka hosszán, lehetővé téve, hogy egyszerűen a röpnyílás elé akasszuk 2 db szegre. A dolog fontossága abban rejlik hogy a deszkát télére el lehet távolítani, ellehetetlenítve a rágcsálók dolgát, mert ugye nincs mire felmászni, felugrani: 

Ami számomra is megdöbbentő volt, az fater ötlete: Mivel is füstöljünk? Most parafadugóval történt a dolog. Először csak röhögtem, de aztán figyeltem hogy ég a cucc. Egy jó kocsmáros ismerős kell, akit meg kell kérni hogy ne a szemétbe, hanem egy kartondobozba dobálja a dugókat, amit mi majd elviszünk és jól meggyújtjuk.


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szoszi-attila.blog.hu/api/trackback/id/tr34900990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása