Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A legjobb II. Világháborús PC játékok.

~

Friss topikok

IndaFotó képek

Látogatók

Google PageRank

Karácsonyi tavasz + hajtépés a sorompónál

2009.12.25. 23:03 :: Szöszi_Attila

Csak lesek milyen dolgokat produkál napjainkban Természet Anyánk. Karácsony első napján 15 fok felett van a hőmérséklet. Most estére meg még valami viharszerű is jön, nehezen viselik ezt néhányan. Eddig még soha nem láttam a méheket decemberben repkedni, remélem nem is gyakran fogom. Aki tudja ennek az időjárásnak az okát, attól várok egy kommentet! A méhek azért mozdulnak ilyenkor, mert azt hiszik itt a tavasz, és elkezdenek takarítani, cipelik ki elhullott bajtársaikat a kaptárból stb.

 

Befejezésnek pár kép és egy kis történet, hogy mik vannak az utakon:

Ma Kisvárdából hazafelé autózva az egyik vasúti átjárónál meg kellett álljak, pont elsőként értem oda - piros jelzés, az piros jelzés - és láttam, hogy a velem szemben álló autó valahogy rossz helyen áll. Ráhibáztam, mert a sofőr érdekes módon az átjáró mellé kormányozta  a Yaris-t, így stabilan ráugrott a Nyíregyháza irányába futó sínekre. Egy bácsi szaladt felém hadonászva, hogy segítsek már. Egy idősebb néni vezette a kocsit, valami olyant mondott, hogy elvakította a szembejövő forgalom és elhúzta a kormányt, így ott kötöttek ki. De ugye piros jelzés, jön a vonat, idő fogytán, csinálni kell valamit.

Gondoltam a 112 csak mond valamit, de ők nem vették fel belátható időn belül, úgyhogy javasoltam, hogy a távolból figyeljük miként töri rommá a kisnagy autót a szerelvény.  Szerencsére ez elmaradt, egyrészt mert a vonat Nyíregyháza felől jött, másrészt a mozdonyvezető képes volt idejében fékezni. Közben hívtam a tűzoltókat (tapasztalat: ne hívjatok 112-t, csak 104-105-107), hogy mi van. A mozdonyvezető meg a MÁVosokat,  hogy ne nagyon jöjjön több vonat oda.  

Végül a tűzoltók érkezése előtt elhagytam a helyszínt, mert addigra összegyűlt nagy nép: utasok, VAS-utasok, autósok akik nagy emelgetések, meg a kocsi műanyag darabjainak recsegése-ropogása közepette ki tudták szabadítani a furcsán elakadt szgk.-t. Jó volt látni a megkönnyebbülést, azért para lehetett rámenni a sínre, ülni a mozdulatlan autóban és látni ahogy ereszkedik a sorompó... brrááh.

Így egy karcolás, és anyagi kár nélkül folytatódhatott a karácsonyuk - adrenalinmentesen.

Szólj hozzá!

Címkék: szerencse idő sorompó kisvárda méhek yaris enyhe

A bejegyzés trackback címe:

https://szoszi-attila.blog.hu/api/trackback/id/tr931623313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása