Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A legjobb II. Világháborús PC játékok.

~

Friss topikok

IndaFotó képek

Látogatók

Google PageRank

Akác 2010/4

2010.05.27. 18:06 :: Szöszi_Attila

Tegnap befejeztük az első pergetést akácról. Idén nagyon sokat segítettek az eszközök amiket a tavalyi év során szereztünk be, ilyenek az aggregátor, a méhleseprő és a 6 keretes önfordítós pergető. Sokkal hamarabb befejeztük a munkát, egyedül a cudar nyári záporok szakították félbe a dolgot 2-3 alkalommal. Jó döntés volt megtartani a régi, 4 keretes pergetőt is, mert szükségesnek bizonyult.

 Szűrőt teszünk az alu-kupa tetejére, így marad a méz a lehető leg tisztább.

 

 

A méhek kedélyállapota inkább a tavalyi második pergetéshez volt hasonló, bár nem kutattak a méz után, de gyakran olyan agresszívak voltak, hogy fel kellett venni a dzsekit, kesztyűt, meg mindent. Máskor az akácméz pergetésekor, főleg az első alkalomnál simán atlétában, rövid gatyában, csak fejvédő használatával nyugodt szívvel lehetett dolgozni. Na, most ez nem így volt. 

 

A termésről egyelőre annyit, hogy jóval kevesebb, mint a tavalyi. kg/család átlagot még nem is merek kiszámolni, meg kell várni a második pergetést; az eddigi eredményeket látva aggasztó a helyzet, de még talán nem reménytelen. Amint elkezdődött az akácvirágzás, két napi hordás után bejött a rossz idő. 5-6 nap is eltelt napfény nélkül. Meg is látszik az eredméyne sajnos. Bízunk benne, hogy még néhány napig lesz olyan hordás, hogy lehetőség legyen a második felvonásra.

 

A fenti képen látható az ifjú kolléga és a méhleseprő. Nagyszerű cucc, két db ablaktörlő motor látható rajta, ezek hajtanak meg 1-1 tengelyt, amire egy rojtos nájlon van rárakva. A két tengely egymással ellentétes irányba forog, így a méheket lecsapja az alul látható fiókba, amit egyszerűen ki lehet húzni ha végeztünk és utána visszaborítani a felgyülemlett méheket a kaptárba. Hatékonyabb mint a kézi lószőr kefe...

 

 

 A kemény hatkeretes.

Szólj hozzá!

Címkék: kép fénykép méz pergetés akác 2010 méhészet méhészkedés akácméz pörgetés akácvirág akácvirágzás

A bejegyzés trackback címe:

https://szoszi-attila.blog.hu/api/trackback/id/tr42036072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása