Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A legjobb II. Világháborús PC játékok.

~

Friss topikok

IndaFotó képek

Látogatók

Google PageRank

Barangolás

2009.11.17. 23:38 :: Szöszi_Attila

A hétvégén részt kellett vennem egy túrán, a Bükkben. Nincs mese, sportolni kell, ha ebben az életben államvizsgázni akarok. A dolog mindössze annyiban volt érdekes szakmailag, hogy volt szerencsém találkozni egy ottani kollégával Szádalmáson. Szádalmás volt a túra célpontja, ott vártak minket forralt borral, meg tőtöttkáposztával, meg minden földi jóval.   Volt néhány stand ahol mindenfélét árultak, ott akadt meg a szemem a mézes üvegeken. Hárs ill. akácmézet kínáltak megvételre 500 és 1000 grammos kiszerelésben.

Azonnal meg is rohamoztam őket és rövid beszélgetést folytattunk, amiből kiderült, hogy ők tipikusan vásározó méhészek, hordószámra csak a vásárokon kevésbé kelendő repcemézet adják el. Nekik is van egyedi mézes üvegük, az ottani méhész egyesület gyártatta, csakúgy mint nálunk. Az árak meglepően alacsonyak. Ottlétem alatt 270 HUF -ért mérték az EUR -t, így kb. 200-300 HUF-al olcsóbbak a mézek mint nálunk.

 

Mutatott nekem a fickó egy friss, ottani méhészújságot, amiben olyan képet láttam, hogy lehidaltam: Kaptár mellett ül egy nő, arcán oxigénmaszk. A maszk egy gégecső féleséggel összeköttetésben áll a kaptárral, lehetővé téve, hogy az alany, a kaptár levegőjét lélegezhesse be. Ezen a ponton leszabályzott az agyam. Állítólag immunrendszer erősítő hatása van az ilyen terápiának. No comment, semmit nem találtam még erről, lehet jó, de első látásra elég bizarr volt látni a nénit a kaptárból kilógó porszívócsövön.

 

Aktualitás a mi méhészetünkből: a szűkítés csúszik, még nem késő megcsinálni, ha 15 C körül lesz a hőmérséklet, nekiesünk és csinálok róla pár fotót. Perizines kezelést elvégeztük.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: szlovákia túra méz felvidék

A bejegyzés trackback címe:

https://szoszi-attila.blog.hu/api/trackback/id/tr681533297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása