Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A legjobb II. Világháborús PC játékok.

~

Friss topikok

IndaFotó képek

Látogatók

Google PageRank

Az első lépések.

2009.04.28. 15:45 :: Szöszi_Attila

A tavaszi teendőket elvégeztük a méhesben. A kaptárak aljáról kikapartuk a mocskot, ami általában viaszból, elhullott méhekből és penészből áll. Ez alapvető dolog, minden április erről szól. Praktikus megoldás, ha már október környékén gondolunk a tavaszra, és pl.
zsírpapírt fektetünk az aljdeszkára - így tavasszal nem kell spaklival felkaparni a szemetet, elég ügyesen felszedni a papírt.Takarítás közben ellenőriztük a családok állapotát, az élelem és fiasítás mennyiségét. Ennek függvényében 1:1 es cukorszörppel etettük is a rászoruló családokat. Amikor a méhek már rendszeresen járnak ki a kaptárból, akkor már nyugodtan lehet szörppel etetni őket, ugyanis ilyenkor semmi akadálya az ürítésnek. Hideg időben a cukorlepény a megoldás.

Az idén jóval hamarabb fog virágba borulni az akác, hamarabb kell
elvégezni az ezzel járó munkákat (pl. anyazárás). A következő lépés a kisebb családok felszámolása, egyesítése. Ennek a lényege, hogy pl. két kisebb családból csinálunk egy nagyot oly módon, hogy az egyik családtól elvesszük az anyát, a dolgozókat pedig összeeresztjük. Többet ér egy népes család, mint két gyengébb. Az egyesítés módszeréről egy másik bejegyzés szól majd.

 

Szólj hozzá!

Címkék: tavasz méhészet

A bejegyzés trackback címe:

https://szoszi-attila.blog.hu/api/trackback/id/tr941091651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása