Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A legjobb II. Világháborús PC játékok.

~

Friss topikok

IndaFotó képek

Látogatók

Google PageRank

Télre készülünk

2009.10.05. 22:37 :: Szöszi_Attila


A hétvégi jó idő kedvező volt a méhészkedéshez. Elvégeztünk pár alapműveletet: Leszűkítettük a röpnyílásokat, kiszedtük a fölösleges kereteket, amiken sem méz, sem méhek nem voltak. A meleg ősz miatt még látható fiasítás a kereteken, napos petét is láttam, ez mindenképpen jó jel. Ilyenkor figyelnünk kell a méz mennyiségére és helyére is! Próbáljuk a mézzel borított kereteket úgy elhelyezni, hogy azok középtájon helyezkedjenek el, így a mínuszok idején is könnyen elérik a táplálékot méheink.
Itt még van lehetőség az élelem elosztására is. Ha egy kaptárban marha sok méz van ott is ahol méhek kevésbé, akkor a szorultabb helyzetben levő családokat meglephetjük egy-egy mézes kerettel. Ezzel azonban vigyázzunk, nehogy kitörjön a rablás, minél rövidebb ideig hagyjuk szabad levegőn a mézzel teli kereteket.
 

Oda kell figyelni a kaptárak szigetelésére is, ha nincs, vágjunk hungarocellt, szőnyegdarabokat, szivacsot a kaptár fedele alá.
Később még írok arról, hogyan kell teljesen szigetelni a kaptárt.
Közben atkairtást is végzünk paraszt furettó-val.

Új post hamarosan!


 

Szólj hozzá!

Címkék: készülődés méhek téli teendők méhészkedés

A bejegyzés trackback címe:

https://szoszi-attila.blog.hu/api/trackback/id/tr201430381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása