Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A legjobb II. Világháborús PC játékok.

~

Friss topikok

IndaFotó képek

Látogatók

Google PageRank

A természet lágy ölén

2008.04.22. 12:21 :: Szöszi_Attila

Szeretem látni eső után az áprilisban ébredező természetet, szeretek ilyenkor körülnézni az erdőben. Csiripelnek a madarak, süt a nap, a nyíló virágok szirmain csillog az esővíz.

Ez a hely nyugalommal tölt el, akármi törénjen velem hétközben, itt teleszívhatja magát az ember friss levegővel.

Örömöm nem tart sokáig, megpillantok valami átkozottul bosszantót. Kicsivel beljebb, (ahol már nem látszik az útról) le van pakolva kb egy utánfutónyi háztartási szemét. Üvegek, papír, csomagolóanyagok, romlott befőttek stb.

Ilyenkor szorul ökölbe a kezem, hogy ki az a megátalkodott marhabaromállat, aki ide hordja a mocskot az otthonából. Attól még, hogy ő nem látja többet, még itt lesz, és nem fogja eltakarítani senki. Nem is gondolná az ember milyen emberek rakják ki a szemetüket. Otthon csilli-villi minden, az, hogy a természetet meg károsítjuk ... kitérdekel.

Hasonló a helyzet a kóbor kutyákkal erre. Valaki ezt a kis helyet hulladéklerakónak nézi, de egy kutya az nem hulladék. Él. Láttam már olyan szerencsétlent, amelyik már az éhségtől fel sem tudott állni. Sajnos már nem lehetett rajta segíteni.

Tipikus esetek. Kirakták egy autóból, sorsára hagyták, de arra nem gondoltak, hogy az eb esetleg majd baromfit lop, vagy járókelőket támad meg, éhenpusztul vagy kivasalja egy kamion.

Sokan szeretik a szőnyeg alá seperni az ilyen problémákat (is). Természetesen számunkra az a legegyszerűbb ha nem csinálunk semmit.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szoszi-attila.blog.hu/api/trackback/id/tr67436841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sepu (törölt) 2008.04.24. 00:23:07

"ide hordja a mocskot az otthonából"-és ez így megy évről-évre, kérdés meddig lesz még talpalatnyi FÖLD a lábunk alatt?
süti beállítások módosítása